Aller au contenu

Een fiets voor 10 jaar

Van de loopfiets tot de 24 inch fiets raden wij kinderen aan om een fiets te komen kiezen die bij hen past. Zodra de fiets te klein wordt, kunnen ze naar de werkplaats komen voor een uitwisseling en met de hulp van een technicus de fiets die te klein gewerd, in orde te zetten. We hopen de kinderen verantwoordelijk te maken door hen de basis van fietsmechanica leren, zodat ze in de toekomst zelfstandig kunnen zijn in hun kleine herstellingen. Het doel is om hen een voorproefje van fietsen te geven en in gemeenschap met andere fietsers te kunnen ontmoeten. Zo creëren we een hergebruiklus met nieuwe of gerecycleerde fietsen, die door onze technicus weer in goede staat worden gebracht om hun duurzaamheid te helpen garanderen. De bedoeling is dat er geen fietsen meer op zolder terecht komen.

Hoeveel kost het?
De contractprijs is 120. Betaling geschiedt bij ondertekening van het contract.
Deze prijs omvat één gratis onderhoud per jaar en de verschillende uitwisselingen die uw kind mogelijkheid bieden om op een aangepaste fiets te rijden.

Kan ik de fiets aan het einde van het contract houden?
Het contract eindigt wanneer u de laatste fiets in het kinderassortiment terugbrengt. Dit overeenkomt aan een wielmaat van 24”. Indicatie die jullie kunnen vinden op de zijwand van de band.

Ga ik fietsmechanica leren?
Het doel van de Vootstraat fietsworkshops is om elke fietser autonoom te maken. Met dit in gedachten bieden al onze werkplaatsen ondersteuning bij het repareren van fietsen. Daarom richten we ons op het leren van de basis van fietsreparatie.
Hoe eerder dit leren plaatsvindt, hoe beter het zal worden verankerd. Ons doel is dus om uw kinderen zo snel mogelijk zoveel mogelijk les te geven.
Aan het einde van het contract moet uw kind op zijn minst de remblokken kunnen vervangen en een binnenband kunnen repareren.

Wat als ik niet 120 tegelijk kan betalen?
We hebben verschillende mogelijkheden ingesteld. Aarzelt niet om contact met ons te nemen.

Krijg ik een korting als ik een fiets geef ?
We plannen geen specifieke verlaging. Elke fiets die in ons project gebruikt kan worden is een donatie waardoor ons project kan werken.

Staat uw vraag er niet tussen?
Bel ons op 02 762 48 93 of neem contact met ons op via e-mail.

Wie is de initiatiefnemer van het project?
Een fiets voor 10 jaar werd enkele jaren geleden geboren in de Ateliers de la rue Voot. Na een haalbaarheidsstudie werd voor het eerst het proefproject in Wallonië opgestart. In 2015 kon eindelijk het project het daglicht zien in Brussel met het steun van Brussel Mobiliteit.

S3_jeanphilippe_MC
Faire défiler vers le haut